Bratstva i jedinstva 89

Posetite nas

Dr Dušan Tucaković

Dr Dušan Tucaković je klinički lekar na specijalizaciji iz oftalmologije. Rodjen je 1994. godine u Somboru.

Medicinski fakultet u Novom Sadu je završio 2018. godine sa prosekom 9.00. Tokom studija, angažovan je kao demonstrator na Katedri za anatomiju. Aktivni je učesnik Nacionalnih studentskih kongresa, a stručnu praksu je obavio u Univerzitetskom kliničkom centru u Bursi.

Odmah nakon završenih studija, počinje da radi u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici „Svjetlost“ u Novom Sadu, gde nakon savladavanja osnovnih oftalmoloških veština odlazi na višemesečne obuke u Univerzitetsku bolnicu „Svjetlost“ u Zagrebu na Odsek za zadnji segment oka.

Nakon intenzivne edukacije i aktivnog angažovanja u svim segmentima oftalmološkog kliničkog rada, od 2020. godine dobija mesto kliničkog lekara na Klinici za očne bolesti Univerzitetskog Kliničkog centra Vojvodine, a od 2021. godine je na specijalizaciji iz oftalmologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Doktorske studije na istom fakultetu započinje 2022. godine.

Osim iskustva u svakodnevnom kliničkom radu opšte oftalmologije, posebno interesovanje pokazuje za refraktivnom hirurgijom, hirurgijom katarakte i mrežnjače. Učesnik je nacionalnih i internacionalnih oftalmoloških kongresa.

Tečno govori engleski jezik i aktivno se bavi plivanjem.